Over mij

Over mij…
Als kind heb ik niet een extreem andere opvoeding dan anderen gehad. Toch herinner ik me periodes dat ik een kindercoach had kunnen gebruiken om te leren voor mezelf op te komen. Het ouderschap bracht mij de missie om met kinderen en ouders te werken aan opvoeden en opgroeien. Hoe sneller je namelijk een probleem bij de wortels kunt pakken, des te gemakkelijker bloeit je kind en jij als ouder. Coaching en therapie hoeven geen taaie, zware processen te zijn. Als kind is het heerlijk om te ervaren dat je hulp in kunt schakelen bij een probleem en als ouder geeft het een gegarandeerd een goed gevoel om hulp in te schakelen voor je kind (of voor jezelf).

Opvoeden gaat wat mij betreft niet over perfectie, maar om het begeleiden van je kind, zodat deze zo puur mogelijk kan opgroeien tot wie het in de kern al is. Een kind dat voldoende gehoord, gezien én geliefd wordt, heeft op de lange termijn minder moeite met keuzes maken, is zelfstandig, komt voor zichzelf op, kiest de juiste vrienden en zal later zelf een liefdevolle ouder worden.

Mijn opleiding tot Kinder Personal Coach heb ik volbracht aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, een internationaal erkend instituut voor opleidingen in psychotherapie.

Bekijk ook de kindercoach praktijkruimte en/of een voorbeeldcasus van een coachingtraject.